Research - Build It

Details
Research Selected.jpg
Details
Details
Details
Details
Build It Selected.jpg
Details
Details
Details
Details
Details
Details
Zaha Hadid - Guangzhou Opera House, Zaha Hadid - Morpheus Hotel, Zaha Hadid - KAPSARC. I like the bright white interior of the opera house as I find it looks airy and spacious, this makes me feel peaceful and calm due to the minimal aesthetic. I also like the geometric grid line which is present throughout the build, it gives a uniform and structured look to the interior, the tessellating shapes and quite simple but very impressive on a large scale. I like the contrast between the warm and cool light in the hotel as it gives off the feeling of balance or harmony. The wall forms an undulating effect from the fluctuating surface. I like the contrast between the desert and ultra modern building in the KAPSARC structure.
Zaha Hadid - Guangzhou Opera House, Zaha Hadid - Morpheus Hotel, Zaha Hadid - KAPSARC. I like the bright white interior of the opera house as I find it looks airy and spacious, this makes me feel peaceful and calm due to the minimal aesthetic. I also like the geometric grid line which is present throughout the build, it gives a uniform and structured look to the interior, the tessellating shapes and quite simple but very impressive on a large scale. I like the contrast between the warm and cool light in the hotel as it gives off the feeling of balance or harmony. The wall forms an undulating effect from the fluctuating surface. I like the contrast between the desert and ultra modern building in the KAPSARC structure.
Details
Henning Larsen - University of Southern Denmark, Lida Almassian, Shahin Heidari - New Wave Rock Gym, Norman Foster - British Museum. I like the geometric facade of the university, as it has perforations which scatter the light and cause it to have a dappled light. The faceted exterior of the gym resembles a cut rock with precise and angular shapes, I like glow from the tinted window, as it gives a warm tone to the build. The geometric framework for the ceiling of the atrium is very structured and modern, which juxtaposes the traditional build of the museum. The way the metal radiates from a point reminds me of the rays of the sun. The metal is slightly reflective, so it causes the sunlight to scatter.
Henning Larsen - University of Southern Denmark, Lida Almassian, Shahin Heidari - New Wave Rock Gym, Norman Foster - British Museum. I like the geometric facade of the university, as it has perforations which scatter the light and cause it to have a dappled light. The faceted exterior of the gym resembles a cut rock with precise and angular shapes, I like glow from the tinted window, as it gives a warm tone to the build. The geometric framework for the ceiling of the atrium is very structured and modern, which juxtaposes the traditional build of the museum. The way the metal radiates from a point reminds me of the rays of the sun. The metal is slightly reflective, so it causes the sunlight to scatter.
Details
Nicholas Grimshaw - Eden Project, NBBJ  - Amazon Headquarters, Atelier Kristoffer Tejlgaard, Metsä Wood - Dome of Visions. The bulbous shape of the panels give a space age futuristic feeling to the piece as it reminds me of space craft and concepts of homes on other planets, this was probably achieved using an inflation system to control the climate inside the dome. The use of plant life and foliage gives the space a natural feeling and it livens up the interior, the use of a majority of a sphere gives a fuller and more complete shape. The wooden frame used in the third dome gives a more rustic and natural feeling as it is not as rigid as metal bars. The clear glass of the dome creates a greenhouse effect.
Nicholas Grimshaw - Eden Project, NBBJ - Amazon Headquarters, Atelier Kristoffer Tejlgaard, Metsä Wood - Dome of Visions. The bulbous shape of the panels give a space age futuristic feeling to the piece as it reminds me of space craft and concepts of homes on other planets, this was probably achieved using an inflation system to control the climate inside the dome. The use of plant life and foliage gives the space a natural feeling and it livens up the interior, the use of a majority of a sphere gives a fuller and more complete shape. The wooden frame used in the third dome gives a more rustic and natural feeling as it is not as rigid as metal bars. The clear glass of the dome creates a greenhouse effect.
Details